Alpha Adventures

Michiel Scholtes

Welkom

Het vanzelfsprekende spreekt zelden vanzelf als je er wat afstand van neemt. We kiezen als vakantiebestemming een omgeving met natuurlijke elementen… of op zijn minst de suggestie daarvan. Dat spreekt vanzelf. Hoezo? Waarom vieren we geen vakantie in kantoorkolossen van staal en glas? Of in huizen met comfort als thuis? Waarom zoeken we voor re-creatie stranden op, de bergen, bos, de zee? Omdat die omgeving meer overeenkomt met ons innerlijke, archetypische landschap. Zo oud als de schepping.


Wie zoekt, voelt
Op weinig plekken is dat sterker voelbaar dan op een zeilschip op zee tussen eilanden. De Caribische eilanden, de Indonesische, de Schotse. Daar varen ontroert me altijd. Ik kom er altijd thuis. Alsof mijn innerlijk vervormd was, maar daar uitdeukt tot alles klopt wat uit evenwicht was. Wie zoekt, voelt dat daar. In die balans wordt opnieuw voelbaar wie we zijn, waar we naar verlangen en welke keuzes ons dichter brengen bij onze bestemming; kennis die elders vaak verloren gaat in kaders, ruis en misbaar.

 

Welkom bij jezelf
Deze ervaring delen en verdiepen in een inspirerende omgeving, dat is zeilen op Alpha in Schotland. Juist Schotland omdat wisselend weer, kantelende vergezichten, ruige ankerplekken en knusse haventjes daar steeds spiegelen wat er in ons gebeurt. En juist met Alpha, want zij weet al honderd jaar dat haar kracht en die van de natuur dezelfde zijn. Luister maar naar haar verhaal…

 

Meer over Michiel lees je op zijn website www.michielscholtes.nl